Jdi na obsah Jdi na menu
 


Historie oddílu

28. 2. 2008

Cyklistický Klub Orlík Orlová

Cyklistický klub CK Orlík Orlová vznikl v létě roku 1999 jako předpoklad zřízení sportovních tříd ve škole Mládí v Orlové-Lutyni. Po zvážení všech aspketů, ale hlavně, nedořešené situace návaznosti po ukončení školní docházky pro absolventy bylo upuštěno od tohoto záměru. Zároveň cyklistický klub vzniká na základech zrušeného oddílu cyklistiky TJ Fučík Petřvald Březiny. Z těchto důvodů máme jako jeden z mála odddílů zajištěné zázemí po stránce kádrů, jak trenérů, rozhodčích, ale i zkušených funkcionářů, kteří přišli do našeho klubu. Pro zajímavost, máme jednu rozhodčí mezinárodní třídy, dva 1. třídy, dva 2. třídy a dva 3. třídy. Po stránce trenérů je to obdobné, jeden trenér 2. třídy s diplomem a čtyři trenéři 3. třídy. Přesto, že náš klub vznikl hlavně pro mládež jsou v klubu registrováni všichni zájemci o cyklistiku počínaje žáky a konče veterány neboli masters.

Náš cyklistický klub pořádá už od svého založení pravidelně tyto závody: O pohár starosty města Orlové, pohár Orlovských škol, náborové závody v Dolní Lutyni a Petřvaldě. Dále pořádáme pravidělně závody Okresní pohárové soutěže.

Náš cyklistický klub se pravidělně zúčastňuje závodů OPS, pohárů MSSC pro mládež a dospělé, Slezkého poháru, Moravského poháru, Českého poháru a Mistrovství ČR.Náš klub se zaměřuje na práci s mládeží a všemi, kterými není kolo cizí. Na závodnících, kteří byli u Nás vychováni, stavěli a stále staví díky jejim výkonům i okolní kluby. V současné době to je cyklistický oddíl TJ Bohumím Kolík, kam přešel na hostování v kategorii masters Jan Baier, který v letošním roce získal 3 tituly mistra ČR a zároveň vyhrál i dvě dlouhodobé soutěže. Po letošních výsledcích odchází naše cyklistka, Alena Petříčková, mezi profesionálky do Slávie Praha. Myslíme si, že je to dobrá vizitka naší práce.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář